Begeleiden uitvaart

Stap voor stap begeleiden van
de uitvaart. In alle rust en vertrouwen van de laatste verzorging, de uitvaart tot de nazorg.

Het 'stap voor stap' begeleiden van de uitvaart

Als iemand thuis is overleden wordt altijd eerst de huisarts gewaarschuwd. Je mag mij meteen daarna bellen op telefoonnummer 06 13 34 50 46. Ik ben dag en nacht bereikbaar. Vanaf het moment dat iemand is overleden moet je, ondanks alle emoties, praktische zaken gaan regelen. Maar het hoeft echt niet allemaal binnen een paar uur. Neem eerst rustig de tijd voor jezelf. Ik kom wanneer jij dat wilt. Het eerste persoonlijke contact tussen jou en mij vind ik heel erg belangrijk. Het zorgt voor een sfeer van vertrouwen en dit is nodig om alle wensen betreffende de uitvaart goed tot hun recht te laten komen. Ik neem dan ook alle tijd om samen met jou de uitvaart vorm te geven. Van de laatste verzorging, de begrafenis of de crematie tot de nazorg. Samen met jou regel ik gedurende de week de uitvaart. Als er een uitvaartverzekering is bel ik, indien je dat wilt voor jou de verzekeraar. Ook als je niet verzekerd bent kun je altijd bij mij terecht.

Begraven

Cremeren

Voor de uitvaart moet er veel geregeld worden.

Ik help je met:

  • De laatste verzorging en het opbaren van de overledene
  • De opbaring thuis of ergens anders
  • Thanatopraxie of lichte balseming indien gewenst
  • Het uitzoeken van de kist, wade of rieten mand
  • Aangifte overlijden bij de gemeente
  • Rouwkaart en eventuele advertentie in krant
  • De locatie van afscheid en opbaren
  • Het “speciale” vervoer
  • De muziek, de bloemen en zo meer
  • Begeleiding van kinderen

En natuurlijk help ik je met de invulling van de afscheidsbijeenkomst, ongeacht of deze groots of klein en intiem is.

Bij het organiseren van de uitvaartplechtigheid en rituelen van de uitvaart begeleid ik de nabestaanden. Samen met hen draag ik zorg voor de teksten en gedichten die uitgesproken gaan worden en de muziek die gespeeld wordt. Als je kiest voor een kerkelijk verzorgde uitvaart dan kunnen persoonlijke wensen in het kerkelijk ritueel worden ingepast. De afscheidsbijeenkomst kan altijd geheel naar eigen wens worden ingevuld.

Dementie

Door de vergrijzing in de samenleving zijn er steeds meer mensen met dementie. Ook hierin kan ik je goed bijstaan.

Kinderen

Ik vind het heel belangrijk om kinderen bij de uitvaart te betrekken, want kinderen beleven en verwerken een overlijden op hun eigen manier. Lees hier meer over.

Huisdieren

Door jarenlange ervaring is mij duidelijk geworden dat zelfs dieren afscheid willen nemen van hun baasje. Ze beseffen heel goed dat er iets aan de hand is en willen voelen en ruiken. Honden en katten maar ook paarden hebben zo afscheid genomen. Het is ontroerend om te zien hoe ze dit doen. 

Schuiven naar boven