Cremeren

Het afscheid in een crematorium kan geheel naar jouw eigen persoonlijke wensen worden ingevuld.

Cremeren

Als je voor cremeren kiest, bepaal je zelf in welk crematorium het afscheid zal plaatsvinden. Er zijn hierbij geen beperkingen naar regio of plaats. Het afscheid in het crematorium kan geheel naar jouw eigen persoonlijke wensen worden ingevuld.

Ook crematoria gaan met hun tijd mee. Een veelgehoorde opmerking bij cremeren is dat alles ‘zo snel moet’. De meeste crematoria hanteren inderdaad een vaste tijd voor de crematieplechtigheid en het condoleren daarna.

Tegenwoordig is het mogelijk om meer tijd in het crematorium te reserveren om in alle rust afscheid te nemen. Je kunt bijvoorbeeld het restaurant boeken zonder eindtijd, zodat er alle gelegenheid is om samen afscheid te nemen en na te praten.

Persoonlijke invulling crematieplechtigheid

Samen met jou wil ik graag bekijken wat de meest persoonlijke invulling van de crematieplechtigheid kan zijn. Misschien betekent dit dan in jouw geval dat jij beslist om de laatste reis naar het crematorium alleen met je naaste familie te maken.

Wellicht wil je de afscheidsplechtigheid op een andere locatie organiseren en daarna door naar het crematorium, alles is bespreekbaar voor en met mij.

Als je de overledene na de afscheidsbijeenkomst in kleine kring wilt begeleiden naar een crematorium dan is crematorium Fine Vita een mooi alternatief. Kleinschalig (25 personen) en in vergelijking met andere crematoria hele redelijke tarieven. Zie ook de website van Fine Vita voor meer informatie.

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op.

Wil je een indicatie van mogelijken en kosten vraag dan een offerte aan.

Waterurnen, een voorbeeld van speciale vormen van asbestemming.

Asbestemming

Op het gebied van asbestemming is ook heel veel mogelijk. Denk aan een speciale urn of een sieraad of verstrooien op een bijzondere plek. Ter inspiratie geef ik een aantal voorbeelden:

Ballonverstrooiing

Bij een ballonverstrooiing wordt de as van jouw dierbare in een grote heliumballon meegevoerd naar grote hoogte. Als de ballon een hoogte van circa twintig kilometer heeft bereikt, zal deze uit elkaar springen, waardoor de as de vrijheid tegemoet gaat en met de wind wordt meegedragen.

De website www.hemelvlucht.nl geeft meer informatie over ballonverstrooing.

Schuiven naar boven