Gastenboek

gastenboek-mieke_sanders_uitvaart

 

In het gastenboek kun je lezen hoe Mieke’s begeleiding tijdens de uitvaart van een geliefde wordt ervaren. Als je nadere informatie wilt wilt kun je mij bellen op 06-13345046 of een e-mail sturen naar info@miekesandersuitvaart.nl. Ook kun je rechts hiernaast de gratis digitale wensenlijst aanvragen.

Comments 19

 1. Bedankt Mieke voor de goede ondersteuning die je ons hebt gegeven na het overlijden van Peter.
  Je dacht mee in alles en zocht naar mogelijkheden die goed bij ons persoonlijke afscheid pastte.
  Speciaal voor ons is de tijd en de rust die je voor ons hebt genomen bij alle stappen in de voorbereidingen en de uitvoering.
  Prettig was ook het afrondende gesprek waarin de gehele ervaring nog een keer besproken kon worden.

  Bij Mieke kom je niet voor onverwachte kosten te staan. De financiële afwikkeling was eerlijk en transparant, waardoor je een goed gevoel daaraan overhoud.

 2. Toen duidelijk werd dat mijn man na een ziekbed van een half jaar niet meer beter zou worden en nog maar een paar dagen te leven had, heb ik contact opgenomen met Mieke. Ik kende haar niet en vond het belangrijk dat er een klik zou zijn met de persoon die de uitvaart van mijn man zou regelen. Die klik was er direct bij het eerste telefonische contact. Mieke begreep wat voor mij en mijn familie belangrijk was. Zij begreep en respecteerde onze wensen. Mieke zelf geeft aan dat zij voor de uitvaart van mijn man niet zoveel heeft hoeven doen en dat de regie bij mij zelf lag. Toch zou dat zonder haar hulp niet zo mooi gelukt zijn. Op de plek waar mijn man lag opgebaard was een aantal zaken niet zo goed op orde op dat moment. Mieke zorgde ervoor dat dit direct werd opgepakt en opgelost.
  Tijdens de afscheidsceremonie was Mieke op een prettige, respectvolle manier aanwezig, maar nooit op de voorgrond.
  Ook na het afscheid als er nog vragen waren kon ik bij haar terecht. Ik kan terug kijken op een heel mooi afscheid, mede dankzij Mieke.

  Als laatste wil ik toch ook nog noemen dat ik een heldere en transparante factuur heb ontvangen, waarbij alle nota’s van betrokken diensten zijn bijgevoegd.

  Mieke, nogmaals bedankt

 3. Mieke verstond de kunst om met veel respect en rust aan te voelen wat wij voor een wensen hadden. Ze ontmoette mijn man vlak voor zijn overlijden, en ging op een prettige manier het gesprek met hem aan, om hem nog te leren kennen, en te weten wat belangrijk voor hem was bij zijn uitvaart. We hebben de uitvaart ceremonie helemaal naar ons eigen wens kunnen vormgeven. Mieke stond open voor al onze ideeën, en vulde aan waar we zelf niet aan gedacht hadden. Ze was er met al haar aandacht als stille kracht bij, van A tot Z. Het begeleiden van de ceremonie zelf heeft ze ook gedaan, en dat verliep met dezelfde rust en daadkracht als de gehele voorbereiding. Ik ben Mieke erg dankbaar dat ze zo’n pijnlijk afscheid, zo mooi heeft kunnen vormgeven en begeleiden samen met ons. Het is een ontzettend mooi en intiem afscheid geworden, precies zoals mijn man het gewild had. Bedankt Mieke!!

 4. Lieve Mieke, je had mijn bericht al integraal overgenomen en geplaatst, maar een officiële beoordeling is natuurlijk beter voor de stats.

  Mieke is stipt op tijd, representatief en respectvol. Zij gaat op in de achtergrond en is aanwezig wanneer nodig. Zij is flexibel en resoluut wanneer vereist. Zij is professioneel omdat dat essentieel is wanneer de emotie de ratio overheerst. Zij is ook in staat om een enkele traan de doorgang te verlenen en haar menselijkheid te laten zien. Zij staat klaar om het op te pakken wanneer een ander het laat vallen.

  Bij het woord ‘ontzorgen’ in advertenties krijg ik altijd een weeïg gevoel in mijn maag, maar bij Mieke is het toch het enige woord dat de lading dekt. Het is belangrijk iemand te hebben die weet hoe het werkt wanneer men iemand verliest. Wij waren een gesmeerd team met Mieke, en er is werkelijk niets te wensen overgelaten. Mieke bedankt!

 5. Mieke heeft op een hele rustige en liefdevolle wijze het afscheid van mijn vader begeleidt. Vanaf het allereerste contact vooraf was er het gevoel dat alles in goede handen zou zijn en dat gevoel is helemaal bevestigd. Mieke’s werkwijze geeft rust in een toch al moeilijke en hectische periode; ze steunt waar nodig en geeft ruimte waar dat kan en moet. Voor ons voelt het afscheid, hoe verdrietig ook, als een gebeurtenis waaraan we nu met hele warme gevoelens kunnen terugdenken. Mieke’s aandeel daarin is voor ons van grote waarde geweest.

 6. Het afscheid van Ben.
  Bij Mieke is niets “gek”. Deze zin staat op Mieke haar website en zo hebben wij het ook ervaren. Het was niet gek om Mieke te bellen terwijl Ben nog niet was overleden, ze kwam om alvast met elkaar te praten. Onze keuzes stonden centraal en werden door Mieke zonder meer gerespecteerd. Ze gaat ervan uit dat de uitvaart een afsluiting is van het leven dat iemand geleefd heeft en dat is precies waarom we met zo’n fijn gevoel terugkijken op het afscheid. Mieke heeft naar aanleiding van onze verhalen en wensen twee prachtige locaties aangeraden, één voor het afscheid (Protestant kerkje in Ressen) en één voor voor het samenzijn met familie en vrienden (Zijdewinde in Bemmel). Ze heeft ons heel goed begeleid tijdens alle voorbereidingen, gaf op gezette tijden aan waar we aan moesten denken, welke dingen prioriteit hadden en waar we wat langer over konden doen. Mieke deed dit op een vriendelijke en vanzelfsprekende manier. Toen we perongeluk bij haar thuis aankwamen in plaats van bij de drukker scheurde ze met haar auto voor ons uit zodat we nog net op tijd bij de drukker terecht kwamen. Haar contacten met het zorgteam, fotograaf en drukker waren bijzonder goed.
  Mieke is een warm persoon die in een tijd van verlies en verwerking tot steun is.
  We hebben buitengewoon goed afscheid van Ben kunnen nemen.

 7. Hallo Mieke,

  Onze zus Wil had haar crematie tot in de puntjes op papier gezet.
  Geen kale koude bedoening maar een huiskameridee, dat vond ze prachtig.We kwamen via familie bij Mieke terecht dat voelde goed.
  Ze heeft ons van begin tot eind begeleid in de wensen die Wil had.
  Ze was onzichtbaar op de achtergrond maar in zicht als je haar nodig had.
  Bedankt Mieke voor de prettige en mooie uitvaart van Wil.

  met vriendelijke groet
  Carla

 8. Mieke heeft ons moeiteloos door de vele keuzemomenten rondom de begrafenis van mijn moeder geleid. Haar aanpak is doortastend en betrokken en haar aanwezigheid stelt gerust. Fijn vond ik ook dat zij open stond voor eigen input en ook zelf ruimte maakt voor minder voor de hand liggende opties.

 9. Post
  Author

  Lieve Mieke,

  Dank je wel voor de foto’s, en voor je prachtige verzorging van Robs uitvaart. Ik had het me niet mooier kunnen voorstellen. Alles liep goed, er was zoveel warmte van bewoners en medewerkers en het neerdalen van de kist, à l’improviste met de twee oude heren van de begraafplaats: het paste allemaal bij Rob en ook bij ons.

  Ik vond het fijn om je een beetje te leren kennen en hoop je nog eens te zien, misschien wel op de Rozengracht!

  Lieve groet,

  Yvonne

 10. Dat mijn partner overleed was verdrietig. Op zo’n moment moeten er veel zaken voor de begrafenis worden geregeld.
  Mieke gaf in deze periode een goede, persoonlijke en prettige ondersteuning. Ze luisterde goed naar onze wensen, had daarbij de juiste suggesties voor de invulling van het afscheid. Ze dacht constructief mee zonder bepalend te zijn, ze ontlaste ons en zag waar haar interventies nodig waren. Wij konden ons daardoor volledig op het afscheid richten.
  De financiële afwikkeling is helder en heel transparant verlopen.

  Ondanks alle verdriet kijk ik met tevredenheid terug op het goede afscheid dat wij van mijn partner hebben kunnen nemen. Op zo’n moment kan het maar één keer goed gaan en zo is het met de ondersteuning van Mieke ook gegaan.
  Ik kan Mieke Sanders van harte aanbevelen!

 11. Nog voor mijn moeder kwam te overlijden kon ik een afspraak maken met Mieke om kennis te maken. Meteen een goed gevoel!
  De begeleiding van de uitvaart door Mieke was persoonlijk, informeel en respectvol. Daar waar nodig regelde ze professioneel en daadkrachtig. We wilden als familie zoveel mogelijk in eigen hand houden. Mieke dacht met ons mee hoe wij onze wensen konden vormgeven. Haar idee om gebruik te maken van een uitvaart bus, maakte het afscheid bijzonder. We kijken terug op een mooi afscheid in het Witte Kerkje in Slijk-Ewijk, met aansluitend een buffet in de tuin verzorgd door restaurant de Engel uit Dodewaard.

  Mieke, namens de hele familie hartelijk dank!

 12. Fam. Swart
  De begeleiding van de uitvaart van onze moeder door Mieke hebben wij als zeer persoonlijk, betrokken en professioneel ervaren. Mieke heeft ons veel meer ondersteund, dan men normaliter mag verwachten van een uitvaartbegeleider. Zij was in de ziekte periode een steun voor onze moeder en na het overlijden vooral voor ons. Op de juiste momenten was Mieke op de achtergrond en op de juiste momenten op de voorgrond.
  Een afscheid is altijd moeilijk, maar wij raden iedereen de ondersteuning en begeleiding door Mieke Sanders aan.

 13. Wij hebben in 15 dagen tijd 2 keer gebruik moeten maken van Miekes diensten. Beide uitvaarten waren heel verschillend, maar allebei precies zoals we in gedachten hadden.

  De uitvaart van mijn zus wilden wij absoluut niet standaard hebben. Het moest een mooie herdenking, maar vooral een viering van haar leven worden. Mieke voelde dit direct aan. Zij heeft ons daardoor precies op de goede manier begeleid. Zij reikte ons geen voorbeelden aan, maar heeft ons dusdanig ondersteund dat al onze ideeen, wensen en vooral eisen tot een hele mooie persoonlijke uitvaart hebben geleid. Ze heeft ons ook meerdere keren voorgehouden dat tijdens een uitvaart echt alles mogelijk is.

  Mieke werkt samen met een heel professioneel team van “uitvaartcollega’s”. Ook alle lof voor hen: de mensen van de verzorging, de chauffeur van de uitvaartbus en de fotograaf; allemaal heel correct en zeer betrokken.

  De uitvaart van mijn schoonmoeder was meer “standaard”, maar niet minder persoonlijk. Met name het welkoms- en afscheidswoord van Mieke maakte ook deze uitvaart erg mooi en heel intiem.

  En als laatste willen wij nog onze waardering uitspreken over de transparantie in de uitvaartkosten. Mieke voegt bij de eindnota alle nota’s bij, zodat je kunt zien dat echt alle kosten 1 op 1 worden doorberekend.

  Mieke nogmaals bedankt voor het regelen van beide uitvaarten.

 14. Wij kunnen iedereen adviseren om van Mieke’s diensten gebruik te maken.
  Mieke heeft een ontzettend goed en professioneel team om haar heen. Mieke is verder heel flexibel en bereid een uitvaart goed voor.
  Tot in de details heeft ze onze crematie van een dierbare geregeld en verzorgd. En dat alles tegen eerlijke prijzen.
  Kortom, Mieke is een professioneel kleinschalig bedrijf met daardoor veel betrokkenheid en begeleiding.
  Nogmaals hartelijk dank Mieke voor dit mooie afscheid waar wij als familie veel steun uit kunnen halen.
  Mvrgr. Fam. Akkermans

 15. Mieke heeft de uitvaart van onze moeder goed geregeld. Mieke heeft goed geluisterd wat wij wilden en ook wat we niet wilden. Daarom is het een mooie uitvaart geworden waar wij met een goed gevoel op terug kunnen kijken.
  Ook de uitvaartverzekering heeft Mieke voor ons geregeld.
  Namens mijn zussen en verdere familie wil ik jou hiervoor bedanken Mieke.

 16. Enige weken voor het overlijden van mijn man heb ik contact gezocht met Mieke en haar geïnformeerd over de situatie en onze wensen voor de uitvaart. Kort na het overlijden van mijn man is Mieke gekomen. Zij regelde efficiënt en respectvol de verzorging van mijn man en het vervoer naar de rouwkamer. Vervolgens opperde Mieke een voor ons verrassende mogelijkheid voor de uitvaart in het Witte Kerkje in Slijk-Ewijk. Mede door deze locatie, werd het een waardig, informeel afscheid, dat we in de romantische tuin van het kerkje hebben afgesloten met een hapje en drankje. Kortom, door de adviezen van Mieke werd het een prachtige dag en een onuitwisbare herinnering.

  Mieke, hartelijk bedankt voor je enorme inlevingsvermogen en goede ideeën!

 17. Mieke heeft ons liefdevol begeleid in de periode na het overlijden van onze vader /schoonvader.
  Ze stond 24 uur voor ons klaar, alles kon en alles mocht.
  En dat gaf ons een heel warm familiegevoel!
  Ze heeft samen met ons en de familie deze verdrietige periode passend en heel mooi afgesloten.

  Bedankt Mieke!

 18. Mijn vrouw en ik zijn beiden op een leeftijd gekomen dat we het verstandig vonden om zaken goed geregeld te hebben. Dus ook de uitvaart.
  We hebben Mieke benaderd en samen met haar alle zaken op papier gezet. Mieke heeft ons wegwijs gemaakt in de vele mogelijkheden die er zijn.
  Zo zijn we tot de slotsom gekomen dat we beiden in de vrije natuur begraven willen worden en samen met Mieke hebben we dit geregeld.
  Het geeft een fijn gevoel dat we alles met Mieke besproken hebben en op papier gezet. We hopen allebei nog heel lang te leven maar weten ook dat als het ooit gaat gebeuren we bij Mieke in goede handen zijn.
  Groeten Bert en Marja

 19. Mieke heeft de uitvaart van mijn vader op een mooie en waardige manier begeleid. Ze is een warme vrouw die ons, de familie alle ruimte liet om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Ondanks het verdriet kijken wij terug op een mooie week waarin wij alle tijd hebben gekregen om ook echt afscheid te nemen van onze vader en opa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *