Als je kind sterft

Uitvaart kinderen als je kind sterft kindermandjeElk sterven is een ingrijpende gebeurtenis voor diegenen die achterblijven. Maar wanneer je kind sterft, en het maakt geen enkel verschil hoe oud je kind is, is dit een onvoorstelbaar groot verdriet en misschien wel de moeilijkste periode uit een mensenleven. Het overlijden van je kind roept zoveel emoties op, gevoelens van onmacht, woede en verslagenheid. Want een kind hoort niet te overlijden.
Uitvaart kinderen als je kind sterft wolkenkistje

Het is mijn streven om in deze droevige fase, samen met de ouder(s), broers, zusjes, opa’s en oma’s, familieleden en vrienden vorm te geven aan een passend afscheid.

Voor de ouders, broers, zusjes, andere familieleden, maar zeker ook de vrienden van het overleden kind kan het heel fijn zijn om later terug te kijken op het afscheid en de uitvaart. Het maken van een film en/of foto’s kan daarbij een goed hulpmiddel zijn.

als je kind sterft Mieke Sanders uitvaartGraag attendeer ik je op Stichting Make a Memory: www.makeamemory.nl. Deze stichting vervaardigt foto’s voor familie van ernstig zieke, stervende en overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap en kinderen tot en met 17 jaar. De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en in de thuisomgeving. Voor ouders wordt de fotografie kosteloos uitgevoerd.