Nazorg

Goede nazorg, ook na de uitvaart.

Goede nazorg, ook na de uitvaart

Verlies is ingrijpend en betekent ook vaak verandering:

  • Waar moet ik beginnen?
  • Wat vang ik nu met mijn leven aan?
  • Wat moet ik allemaal zelf regelen?

Zomaar een aantal vragen die mensen die een verlies hebben geleden stellen. Ik vind het daarom erg belangrijk om een goede nazorg te bieden.

Ongeveer 2 weken na de uitvaart neem ik contact met jou op om een afspraak te maken voor een afrondend gesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere de volgende punten met je besproken:

  • Hoe gaat het met je?
  • Hoe kijk je terug op de uitvaart?
  • Ervaar je voldoende steun uit jouw omgeving?
  • Kan ik je ergens mee helpen?

Praktische nazorg

Na een overlijden moeten er veel zaken afgehandeld worden, zoals bankzaken, verzekeringen en social media accounts. Als uitvaartondernemer weet ik hoeveel erbij komt kijken om dat goed te regelen. Daarom ondersteun ik je hierbij, als onderdeel van mijn dienstverlening.

Lees meer over praktische nazorg.

Rouw en verlies

Wanneer je iets of iemand verliest heeft dat een grote impact op je leven. Je verliest als het ware een deel van je basis. Dit kan hevige emoties met zich meebrengen. Je bent misschien heel boos, of bang, of je hebt enorm verdriet. Het kan ook zijn dat je blokkeert en misschien heel weinig of niets voelt.

Elke vorm van verlies moet verwerkt worden. We moeten het niet wegdrukken maar aanvaarden en een “plekje” geven. Dat is helemaal niet gemakkelijk. Een rouwproces kan enorm confronterend en heftig zijn en het kost veel energie. Je komt terecht in een achtbaan van emoties.

Soms loopt de verwerking echter vast en blijf je hangen in een emotie of blokkeer je volledig. Ook kan het zijn dat je je erg neerslachtig voelt. Je komt er alleen moeilijk uit en je kunt wel wat ondersteuning gebruiken. Praat dan eens met iemand die je kan helpen en ondersteunen. Ook hulporganisaties en boeken kunnen je verder helpen.

Iedereen die een partner heeft verloren is welkom bij de seizoenswandelingen. 

Seizoenswandelingen

Sinds kort organiseer ik samen met een Irma en Jan seizoenswandelingen voor mensen die hun partner verloren hebben. Niet alleen voor mensen die ik heb begeleid tijdens een uitvaart maar iedereen die een partner verloren heeft is welkom. Wandelen, praten en delen, mooie natuur, stilte en in gedachten, gemis en troost, koffie en appeltaart.

Hulporganisaties en boeken

Een aantal hulporganisaties en boeken die je verder kunnen helpen beveel ik aan. 

Coach Irma van Reem uit Elst voor nazorg en coaching, leven vanuit jezelf, link: www.irmavanreem.nl
Hulp en advies bij verlies en rouw, landelijk steunpunt, steunbijverlies.nl
Hulp voor een kind bij het verwerken van een verlies, www.achterderegenboog.nl 
Hulporganisatie van ouders van een overleden kind (OOK), die begrip en medeleven willen bieden aan lotgenoten www.oudersoverledenkind.nl

Een overzicht van boeken tref je aan op de pagina boeken voor volwassenen of de pagina boeken voor kinderen.

Schuiven naar boven