Begraven

Veel nabestaanden vinden het een prettig idee dat er een plaats is waar ze naar toe kunnen gaan en zo verbonden zijn met de overledene. Je kunt zelf kiezen op welke begraafplaats in Nederland je begraven wilt worden. Dit hoeft dus niet de huidige woonplaats te zijn maar kan bijvoorbeeld ook het geboortedorp zijn of de plaats waar de kinderen wonen

begraven Mieke Sanders Uitvaart Natuurbegraafplaats Heidepol Arnhem-Ede

Je kunt een graf kopen of huren. Kopen is duurder maar je bepaalt dan wel zelf wie er nog meer begraven worden in het (familie)graf. Kopen doet men voor minimaal 20 jaar. Huren gebeurt meestal voor 10 jaar en men komt in een gemeenschappelijk graf samen met nog twee andere ( geen familie) overledenen.

Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuur begraven betekent eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij jou past. Bijvoorbeeld onder een mooie oude boom of juist in het open veld.

eco-kist natuurbegraafplaats heidepol mieke sanders uitvaart

Een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Heidepol, gelegen tussen Arnhem en Ede, is een mooi en bijzonder alternatief voor begraven én cremeren. Overtuig jezelf van de schoonheid van het gebied door middel van een wandeling of rondleiding ter plaatse. Bij leven kun je hier al een plaats reserveren. Natuur begraven is goedkoper dan gewoon begraven omdat je geen grafmonument nodig hebt.

Op een natuurbegraafplaats gelden regels voor begraven. Zo mogen er alleen kisten van pure materialen gebruikt worden, de eco-kisten.( foto)  Ook kan men begraven worden in een rieten mand, een wade en een opbaarplank.


Bekijk voor meer informatie de website van natuurbegraafplaats Heidepol.