Cremeren

Als je voor cremeren kiest, bepaal je zelf in welk crematorium het afscheid zal plaatsvinden. Er zijn hierbij geen beperkingen naar regio of plaats. Het afscheid in het crematorium kan geheel naar jouw eigen persoonlijke wensen worden ingevuld.

Ook crematoria gaan met hun tijd mee. Een veelgehoorde opmerking bij cremeren is dat alles ‘zo snel moet’. De meeste crematoria hanteren inderdaad een vaste tijd voor de crematieplechtigheid en het condoleren daarna.

Tegenwoordig is het mogelijk om meer tijd in het crematorium te reserveren om in alle rust afscheid te nemen. Je kunt bijvoorbeeld het restaurant boeken zonder eindtijd, zodat er alle gelegenheid is om samen afscheid te nemen en na te praten.


cremeren www.urnnabij.nl

Bron: www.urnnabij.nl

Ik wil graag samen met jou bekijken wat de meest persoonlijke invulling van de crematieplechtigheid kan zijn. Misschien betekent dit dan in jouw geval dat jij beslist om de laatste reis naar het crematorium alleen met je naaste familie te maken.


Wellicht wil je de afscheidsplechtigheid op een andere locatie organiseren en daarna door naar het crematorium, alles is bespreekbaar voor en met mij.

Ballonverstrooiing

ballonverstrooiing www_laatstevlucht_nl

Bron: www.laatstevlucht.nl/

Bij een ballonverstrooiing  wordt de as van jouw dierbare in een grote heliumballon meegevoerd naar grote hoogte. Als de ballon een hoogte van circa twintig kilometer heeft bereikt, zal deze uit elkaar springen, waardoor de as de vrijheid tegemoet gaat en met de wind wordt meegedragen.

Asbestemming

 

waterurn Mieke Sanders uitvaart www.waterurn.nl Een natuurlijk afscheid
 
Asverstrooikoker Mieke Sanders uitvaart
 www.asverstrooikoker.nl As verstrooien
  speciale urnen mieke sanders uitvaart  www.urnensite.nl Speciale urnen
 laatste vlucht ballonverstrooiing Mieke Sanders uitvaart  www.laatste vlucht Ballonverstrooiing
 bios urn Mieke Sanders uitvaart  www.levennahetleven.nl De Bios Urn / groeit een boom uit