Uitvaartbegeleider is en blijft een bijzonder beroep!

Afgelopen week had ik een hele mooie afscheidsbijeenkomst die eindigde met de begrafenis op het kerkhof bij de kerk.

De kinderen en broers van de overledene plaatsten de kist boven het graf. De touwen lagen al klaar om zelf de kist te laten zakken. En toen kwam ik er achter dat het graf niet groot genoeg was!!!! De kist zou nooit recht naar beneden kunnen dalen! Wat nu?

Gelukkig was het een hele fijne familie waarmee het contact al de hele week super goed was.
Dan laten we haar toch gewoon schuin zakken, eerst het voeteneind en pas daarna het hoofdeind opperde iemand, we gaan het gewoon proberen. Zo gezegd en ook zo gedaan, met passen en meten is het ons gelukt. Er was opluchting ???? maar ook een glimlach ????, zeker bij mij!

Uiteraard heb ik de grafdelver later nog gesproken hierover want dit mag natuurlijk nooit meer gebeuren

Ik kreeg vandaag nog een foto van het voorval toegestuurd door de familie. Ze moeten er nog steeds om lachen! De foto kan ik natuurlijk niet plaatsen

Ik vraag me wel af of er meer uitvaartbegeleiders zijn die dit meegemaakt hebben.

Uitvaartbegeleider is en blijft een bijzonder beroep!
Schuiven naar boven