Als je weet dat je gaat sterven…

voorregelen uitvaart Mieke Sanders lichtjesVoor je gevoel sta je nog midden in het leven. Liever zou je er nog langer van genieten maar inmiddels weet je dat het eindig is. Ondanks dat het afscheid veel te vroeg komt denk je er toch over na. Niet eens voor jezelf maar voor je geliefden die je achterlaat.

 

Over je eigen afscheid praten is een hele opgave. Liever hou je gesprekken over je leven en je toekomst. Maar na de uiteindelijke acceptatie van je eindigheid wil je toch je wensen delen, ook al is het moeilijk, maar door er zelf vorm aan te geven hou je zelf de controle.

Vrijheid om een eerbetoon aan jouw leven te geven

Bedenk dat er heel veel mogelijk is. Eigenlijk heb je alle vrijheid om een eerbetoon aan het leven, jouw leven te geven. Op een plek waar jij graag komt bijvoorbeeld, in een sfeer die iedereen aanspreekt, met een afscheidsplechtigheid die speciaal voor en door jou ontworpen is. Volledig in stijl en precies zoals jij het wilt.

Wellicht draag je zelf bij aan de afscheidsplechtigheid door een brief te schrijven of een boodschap door te geven.

Graag schuif ik bij jou en je dierbaren aan om samen met jou of jullie het afscheid vorm te geven en bespreekbaar te maken.