Omdat de dood vaak onverwacht komt…

voorregelen dood onverwacht komt Mieke Sanders uitvaartIemand sterft, de huisarts is vertrokken en dan belt men mij of een andere uitvaartondernemer en gaan we de uitvaart regelen.

Ja, en hoe moet dat dan, begraven of cremeren dat weet men meestal nog wel, maar dan…….

De kist, de rouwkaart, een advertentie in de krant, de locatie, de muziek, de kleding, begraafplaats of crematorium,  adressenlijsten er komt zoveel bij kijken. Mensen realiseren zich dat vaak niet.

Als iemand is overleden dan moet er ruimte zijn voor rust, rouw en verdriet maar vaak komt men daar helemaal niet aan toe omdat er zoveel zaken op hele korte termijn geregeld moeten worden.

Wil je dat je leven gevierd wordt met wijn, bier en tapas of toch maar ‘gewoon’ met koffie & cake?

Mijn missie is het doorbreken van een taboe, namelijk praten over je uitvaart, hoe zie jij je eigen uitvaart, wat zou je graag willen en weten je nabestaanden dit. Wil je begraven worden en zo ja op een kerkhof of in de vrije natuur. Wil je gecremeerd worden en wat doen we dan met je as. Wil je dat je leven gevierd wordt met wijn en bier en tapas of toch gewoon maar koffie met cake? En welke muziek, kaart, bloemen, locatie?

Graag schuif ik bij jou en je familie en/of vrienden aan om samen met jullie een wensenlijst op te stellen en zo het afscheid vorm te geven en bespreekbaar te maken. Uiteraard geheel vrijblijvend.